På et møde i Teknik- og Miljøudvalget den 7. april 2022, var jeg med til at anbefale til kommunalbestyrelsen, at der skulle etableres en såkaldt Klimaskov på et kommunalt ejet areal ved Sæby. Skoven skulle rejses i samarbejde med Klimaskovfonden på dette areal:

Skovrejsning i medierne
- Nordvestnyt: Til skovrejsegilde på Sæbys nye klimaskov
- TV-Kalundborg: Børn plantede de første 100 træer til helt ny skov
Skovrejsning er en god idé
Der er mange gode grunde til at lave endnu mere skovrejsning i vores kommune:
Miljømæssige fordele:
- Biodiversitet: Skovområder giver levesteder for et bredt udvalg af planter og dyr, og bidrager dermed til at bevare biodiversiteten.
- Klimaforandringer: Træer absorberer CO2 fra atmosfæren og lagrer det i biomasse, hvilket bidrager til at bekæmpe klimaforandringer.
- Vandkvalitet: Skovområder filtrerer og renser vand, og hjælper dermed med at beskytte vandressourcer.
- Jordforbedring: Træernes rødder forhindrer jorderosion og forbedrer jordens struktur og frugtbarhed.
- Luftkvalitet: Skovområder producerer ilt og fjerner forurenende stoffer fra luften.
Derudover giver skovrejsning også rekreative fordele: Muligheder for friluftsliv og rekreation, som kan forbedre folkesundheden og velvære.
Skovrejsning er en langsigtet investering, som vi politikere i Kalundborg Kommune bør tage seriøst. Det kan give mange fordele for både mennesker og miljøet. Det er en vigtig del af en bæredygtig fremtid.
Projektet i Sæby har kostet Kalundborg Kommune 1 mio. kroner og Klimaskovfonden har bidraget med 600.000 kr. til projektet.
Kalundborg Listen har fokus på natur
Det er forhåbentlig åbenlyst for alle, hvorfor vi skal have mere natur ikke kun i Kalundborg Kommune, men i hele Danmark og verden generelt. Som kommunalpolitiker er det svært at påvirke hvad der sker udenfor kommunegrænsen, men der er helt sikkert også ting vi kan gøre i Kalundborg.
Skovrejsning er en del af Kommuneplan 2021. Det betyder, at vi (politikere) har sat os et mål på kommunens vegne, at vi ønsker mere skov. Det skal vi hele tiden have fokus på.
Natur er ikke kun på land
Kalundborg Kommune kan gøre mere for naturen end det vi har beskrevet i kommuneplanen – vi bør også tage havmiljøet i vores omkringliggende farvande seriøst. Derfor har jeg taget to andre initiativer, som har fokus på vores havmiljø:
- Stop klapning i Jammerland Bugt
I budgettet for 2024 har politikerne besluttet, at sejlrenden til lystbådehavnen ved Gisseløre skal renses op. Det giver fin mening, da bådene har svært ved at sejle igennem uden at gå på grund. Tidligere har det været “standard” at klappe/dumpe al sedimentet/slammet i Jammerland Bugt. Det har dog store konsekvenser for dyr og planter ikke kun i Jammerland Bugt, men også i Storebælt. Læs mere og skriv under på underskriftindsamlingen her. - Fokus på udløb og overløb af spildevand
I 2023 anbefalede Teknik- og Miljøudvalget den foreslåede spildevandsplan. Jeg synes dog ikke denne plan var vidtrækkende nok i forhold til udløb og overløb af spildevand, som forurener vores søer, åer, vandløb og farvande. Derfor stillede jeg et initiativret forslag om, at Kalundborg Forsyning skulle komme med en prioriteret plan for arbejdet med dette problem. Klik her for at læse forslaget. Forslaget blev stemt igennem 3 mod 2 i Teknik- og Miljøudvalget. Vi er blevet orienteret om, at Kalundborg Forsyning vil være klar med et forslag til denne plan inden udgangen af 2024.
I Kalundborg Listen arbejder jeg seriøst med at mindske den negative påvirkning vi mennesker har på vores natur og vandmiljø.
Har du forslag til, hvordan jeg kan gøre mere for vores natur gennem den politik, som føres i Kalundborg Kommune, så tag endelig kontakt til mig.